Οι 5 Καλύτερες Συμβουλές Για Την Εξισορρόπηση Της Εργασιακής Και Οικογενειακής Ζωής Στο Σπίτι Κατά Τη Διάρκεια Της Πανδημίας!

- Advertisement -

1. Ορίστε Χώρους Εργασίας Σε Όλο Το Σπίτι

Για ενήλικες: Η εργασία σε ένα μέρος για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας. Έχοντας μια ήσυχη γωνιά για τις πιο απαιτητικές εργασίες σας θα αποδειχτεί επωφελής, αλλά φροντίστε να αλλάζετε παραστάστεις για πιό ασήμαντα πράγματα, όπως η ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τα παιδιά: Τα παιδιά επωφελούνται επίσης από το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως κάνουν στα σχολεία. Προσπαθήστε να τους βοηθήσετε να χτίσουν αυτοσχέδιες αίθουσες διδασκαλίας σε όλο το σπίτι, έτσι θα έχουν κάποια ποικιλία αντί να πρέπει να καθίσουν και να σπουδάσουν στην ίδια θέση όλη την ημέρα.

2. Βρείτε Την Ισορροπία Μεταξύ Εργασίας Και Διαλλειμάτων

Για ενήλικες: Οι προθεσμίες δεν παύουν να υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή πρέπει να εργαστούμε από το σπίτι. Δοκιμάστε μια εφαρμογή για συγκέντρωση, η οποία θα μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τον ενεργό χρόνο εργασίας σας και να την αλλάξετε με συχνά διαλείμματα!

Για τα παιδιά: Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά πρέπει να ξεκουραστούν μετά από περιόδους συγκέντρωσης όσο και οι ενήλικες. Αντί να σπάσετε τη συγκέντρωσή τους όταν βυθίζονται σε μια εργασία, προσπαθήστε να αλλάξετε το θέμα και να τα μετακινήσετε σε διαφορετική θέση του σπιτιού.

3. Διατηρήστε Το Σώμα Και Την Ψυχή Σας

Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά πρέπει να ενσωματώσουν τη σωματική άσκηση στην καθημερινή τους ζωή, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού. Εάν μπορείτε να καταφέρετε να κάνετε μια βόλτα σε έναν ανοιχτό χώρο κάθε μέρα, αυτό είναι υπέροχο! Αν όχι, προσπαθήστε να ενσωματώσετε κάποια μορφή κίνησης που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά σε εσωτερικούς χώρους, όπως βίντεο γυμναστικής ή χορού.

4. Μείνετε Κοινωνικοί Και Παραγωγικοί

Για ενήλικες: Εάν δυσκολεύεστε να εξισσοροπήσετε την εργασία σας και τις ευθύνες σας ως γονέας, μην φοβάστε να ενημερώσετε τους εργοδότες σας και να ζητήσετε βοήθεια όταν πρόκειται για προγραμματισμό. Μπορεί να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που σας επιτρέπει να αναλάβετε τη φροντίδα των οικογενειακών αναγκών σας!

Για τα παιδιά: Βεβαιωθείτε ότι η φυσική απομόνωση δεν μετατρέπεται σε πραγματική κοινωνική απομόνωση και βοηθήστε τους να παραμείνουν σε επαφή με τους συμμαθητές τους. Μετά από μια μέρα μελέτης στο σπίτι, αφήστε τους να συμμετάσχουν σε κάποια μορφή διαδικτυακής δραστηριότητας με τους φίλους τους, όπως παιχνίδια ή βιντεοκλήσεις!

5. Μοιραστείτε Τις Δουλειές Του Σπιτιού

Για τους ενήλικες: Ενώ κανείς δεν περιμένει ένα σπίτι να είναι πεντακάθαρο, ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι, ένα καθαρό περιβάλλον μπορεί να μειώσει τον παράγοντα άγχους κατά πολύ. Είναι μια λιγότερη απόσπαση της προσοχής, οπότε προσπαθήστε να διανείμετε τα οικιακά καθήκοντα μεταξύ των μελών της οικογένειας!

Για τα παιδιά: Πολλά παιδιά δεν απολαμβάνουν τον καθαρισμό, αλλά μπορούν σίγουρα να ολοκληρώσουν μικρά καθήκοντα αν είστε πρόθυμοι να τα μετατρέψετε σε παιχνίδι γι ‘ αυτά. Δοκιμάστε να διοργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού ζητώντας τους να συλλέξουν όλα τα αχρησιμοποίητα παιχνίδια τους σε ένα μεγάλο κάδο – κάντε το διασκεδαστικό, ώστε να μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε στο τέλος της ημέρας!

Αν βρήκατε αυτό το άρθρο ως πηγή έμπνευσης και χρήσιμο, φροντίστε να το μοιραστείτε με κάποιον που μπορεί να επωφεληθεί από αυτό!