Δεν μας προστατεύουν όλες οι μάσκες προσώπου εξίσου από το COVID-19! Ας δούμε πώς να τις ξεχωρίσουμε!

- Advertisement -

Το COVID-19 προκαλεί μια σοβαρή αναπνευστική ασθένεια που είναι εξαιρετικά μολυσματική και έχει ολόκληρο τον κόσμο σε αποκλεισμό. Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ή μόνο ήπια, άλλοι μπορεί να υποφέρουν από σοβαρές ιατρικές επιπλοκές όταν μολυνθούν.

Οι μάσκες προσώπου ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να προσβληθούν και αν ναι, τι είδους θα πρέπει να φορέσετε ενώ διαρκεί αυτή η πανδημία;

Πώς Λειτουργούν Οι Μάσκες Προσώπου;

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται συνδέοντας τον εαυτό του με σταγονίδια που μεταδίδονται μέσω βήχα, φτάρνισμα ή ακόμα και εκπνοή. Ένα αυτά μπει στο αναπνευστικό σας σύστημα, μπορείτε να μολυνθείτε. Αγγίζοντας τις επιφάνειες στις οποίες υπάρχει ο ιός και στη συνέχεια αγγίζοντας το πρόσωπό σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μόλυνση.

Μια μάσκα προσώπου σχηματίζει ένα φυσικό φράγμα μεταξύ του χρήστη και του περιβάλλοντος και μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση με δύο τρόπους. Εάν το άτομο που φοράει τη μάσκα είναι μολυσμένο, η μάσκα θα αποτρέψει την εξάπλωση του ιού. Εάν το άτομο που το φοράει είναι υγιές, η μάσκα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της σύλληψης του COVID-19.

Οι Τρεις Πιο Χρησιμοποιημένοι Τύποι Μάσκας

  • σπιτική μάσκα προσώπου, συνήθως κατασκευασμένη από ύφασμα
  • μίας χρήσης χειρουργική μάσκα
  • Αναπνευστήρας N95

Κάντε κλικ στην επόμενη σελίδα για μια πιο λεπτομερή εξήγηση για κάθε τύπο μάσκας!